Architectuur van de Mariakapel

Het is een Mariakapel onder een bijzonder opmerkelijke architectuur gebouwd en heeft een nogal verrassende vorm als men het bekijkt met een bril van de bekende traditionele kapellen in onze Twentse omgeving. Toch heeft de stichting Willibrord aan het kanaal het aangedurfd om samen met architect Fransisco Navarro van architectenbureau Vellinga Menkveld deze kapel te bouwen.

Bij de gemeentelijke aanvraag was men erg enthousiast en lovend. De welstandscommissie gaf aan dat er waardering is voor de grondige voorbereiding, maar vooral het gedurfde ontwerp werd geprezen. Op twee manieren overigens. Allereerst hoe dit ontwerp architectonisch in elkaar steekt. De verwijzing naar hemel en aarde, de gesloten en openheid, etc. Echter werd de parochie ook geprezen dat zij moed en kracht toont door dit aan te durven. Al met al een Mariakapel van deze tijd.

Het architectenbureau Vellinga Menkveld is met een modern ontwerp gekomen waarin vooral trots en vertrouwen in de toekomst uitgestraald wordt. Voor de inrichting heeft binnenarchitect Patrick Belderink van Bureau Oost5 de uitvoering ter hand genomen. In de nieuwe kapel staan stoelen en knielbankjes , in de serene ruimte kunnen kaarsjes worden opgestoken. Er staat een Mariabeeld en tevens staat er buiten een eenvoudig kruis geplaatst.